Maisto Likučiai
- Maisto likučiai niekada neturi būti sumaišomi su šviežiu maistu.
- Likučiai gali būti pašildomi tik vieną kartą.
- Likučiai turi būti pašildomi mažiausiai iki 75 laipsnių temperatūros.
- Pašildžius ir patiekus maistą, jo likučiai jau nebegali būti saugomi – jie turi būti išmesti.
- Studentams tiekiamas maistas turi būti šviežias – jei tiekiamas vakar dienos maistas tai turi būti aiškiai įvardinta kaip vakarykštis patiekalas.
- Virti vaisiai (pvz. kompoto vaisiai) gali būti tiekiami kaip maistas studentams.
- Košės geriau nesaugoti, likutį mesti lauk ir kitą dieną tiesiog gaminti mažiau.
- Jei likęs maistas vis dar karštas – palaukite kol jis atvės ir nedelsiant dėkite į šaldytuvą. Šaltis sulėtina bakterijų dauginimąsi maiste.
- Likučiai (išskyrus šaldiklio atvejį) turi būti išmetami po 36 valandų nuo maisto patiekimo momento.
- Nerizikuokite maisto apsinuodijimu – geriau išmeskite nei rizikuokite maisto apsinuodijimu.