Skip to content

Virtuvės ir asmeninė higiena

  • Visi paviršiai (studentų valgomojo stalai, stalai lauke, stalai virtuvėje) privalo būti tinkamai nuvalyti. Darbo įrankiai (peiliai, tarkos, ...) taip pat privalo būti švarūs (nuplaunami po kiekvieno panaudojimo).
  • Virtuvės tarnautojas turi užtikrinti, kad jo asmeninė higiena bus aukštame lygyje: Prieš pradedant darbą su maistu (bet kokį – plovimą, pjaustymą, kepimą) privaloma tinkamai nusiplauti rankas (instrukciją kaip tinkamai plauti rankas rasite atmintinės pabaigoje). Rankų plovimui naudojamas šiltas vanduo ir muilas.
  • Rankas reikia plauti kiekvieną kartą prieš pradedant gaminti maistą, išėjus iš virtuvės ir vėl į ją sugrįžus (pvz., pasinaudojus WC, paskambinus gongu, nuėjus į savo kambarį, nuėjus iki meditacijos salės, pavalgius, išmetus atliekas).
  • Virtuvėje visada dėvėkite prijuostę. Prijuostė skirta apsaugoti maistą nuo užteršimo, o ne rūbus nuo užteršimo.
  • Jeigu išeinate iš virtuvės dėl bet kokių priežasčių – palikite prijuostę virtuvėje.
  • Jeigu per paskutines dvi savaites sirgote užkrečiamomis ligomis, pajutote bet kokius užkrečiamos ligos simptomus tarnystės metu – nedelsiant palikite virtuvę.
  • Simptomai rodantys tikimybę, kad sergate užkrečiama liga: Viduriavimas, Vėmimas, Išbėrimai bet kurioje kūno vietoje, seilėtekis, išskyros iš burnos, akių, ausų, pakilusi temperatūra, prasta savijauta.